Verzekeringen in regio Lelystad 

Wij adviseren je over je verzekeringen als je uit regio Lelystad komt. Onzekerheid over je financiële situatie of een onverwachte tegenslag is voor niemand prettig. Toch kan er van alles gebeuren dat een impact heeft op je financiën. Het is goed daar regelmatig bij stil te staan. Risico's veranderen in de loop van de tijd, net als hoe belangrijk jij het vindt deze (beter) af te dekken. Wat gebeurt er als je huis beschadigd raakt? Als er plotseling iemand overlijdt? Wanneer je schade veroorzaakt of jou schade overkomt? Tegen de financiële gevolgen hiervan kun je je verzekeren. Echter, de ene verzekering is de andere niet. EFA, Exclusief Financieel Advies, uit Lelystad helpt je graag het maken van keuzes voor je verzekeringen waar je geen spijt van krijgt.

Laat je adviseren voordat je verzekeringen in regio Lelystad afsluit

Je vraagt je misschien af: is verzekeren verplicht? Niet alleen is er een keuze uit tal van verzekeraars (en voorwaarden), je kunt er ook voor kiezen sommige risico's niet te verzekeren. Niet elke verzekering is verplicht. Als je nét op kamers gaat in Lelystad, met weinig waardevols, sluit je misschien nog geen verzekeringen zoals een inboedelverzekering af. Later is dat juist weer wel verstandig. Ook de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet wettelijk verplicht. We raden deze wel van harte aan, als je ouder bent dan achttien en (tijdelijk) niet meer studeert. Want van de schade die je onbedoeld veroorzaakt, kun je je leven lang last hebben. EFA uit Lelystad adviseert je niet alleen in verzekeringen, maar ook andere geldzaken.

Verplichte verzekeringen

Enkele verzekeringen zijn wél verplicht:

  • De basis zorgverzekering: Tegen ziektekosten moet iedereen zich in Nederland vanaf achttien jaar verplicht verzekeren. Deze verzekering vergoedt onder meer de kosten die je maakt in het ziekenhuis. Iedere inwoner van Nederland heeft het recht op zorg, maar iedere inwoner is ook verplicht zich daarvoor te verzekeren. Er zijn verschillende pakketten: van een basisdekking tot een zeer uitgebreide aanvullende dekking. Er geldt wel een eigen risico dat je eventueel kunt verhogen - hierdoor krijg je korting op de premie die je betaalt;
  • De woonhuisverzekering: Ook bekend onder de naam opstalverzekering. Dit is een van de verplichte verzekeringen voor mensen met een eigen huis in Lelystad. Deze dekt schade aan de eigen woning en andere 'opstallen' (zaken die vast verbonden zijn met het huis of de grond van jouw perceel);

  • De autoverzekering: Je bent wettelijk verplicht tot deze verzekering als je een auto(s) bezit (net als je je brommer of motor moet verzekeren). Zo'n verzekering dekt minimaal de schade die jij bij anderen veroorzaakt - die valt onder de dekking voor jouw wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je kunt deze verzekeringen uitbreiden, bijvoorbeeld tegen schade die jij aan je eigen voertuig veroorzaakt, tegen diefstal of als jijzelf, of een van je passagiers, door je jouw schuld invalide raken, of ernstiger.

Laat je adviseren

Als er zaken in je privé of zakelijke omgeving wijzigen is het sowieso altijd goed om even na te gaan welke risico's dit met zich mee kan brengen. En óf en hoe je je hiertegen wilt verzekeren. Woon je in regio Lelystad en overweeg je nieuwe verzekeringen? Bekijk dan met onze financiële adviseurs of dit echt nodig is. De dekking kan soms overlappen met verzekeringen die je al hebt in Lelystad. Aan de andere kant is het goed dat je je realiseert welke risico's juist nog niet zijn afgedekt. Een expert op dit gebied kan je hiermee natuurlijk prima van dienst zijn. Aarzel niet en neem gerust contact op met onze experts in Lelystad voor advies over jouw verzekeringen. Bel naar 0320 – 285100 of stuur een e-mail naar info@efadvies.nl. Je kan ons ook bereiken via ons contactformulier.